Несъмнено редица сектори от икономическия и социалния живот ще бъдат засегнати от мерките срещу вируса в България и по целия свят. Но в периоди на криза хората се обединяват и намират неочаквани решения на проблемите. 

Първият АгроХакатон постави началото на дългия път към по-технологично земеделие

Такава е и целта на 48-часов хакатон под надслов „Да хакнем кризата в България!“, зад който застава и Агригейт Медия. Първата подобна инициатива AgriTechHack се проведе при огромен успех в края на месец септември миналата година в НИК Академи в шуменското село Изгрев.

Целта на организаторите е да се впрегне потенциалът на всички креативни хора у нас, за да се справим с обществения страх, ограниченията и изолацията и да покажем, че кризата може да доведе до нещо добро – повече състрадание, повече грижа за обществото, в което живеем, повече смели идеи.

Онлайн хакатонът стартира на 27 март от 18:00 ч. и продължава до 18:00 ч. на 29 март. 

Участниците ще имат на разположение 48 часа да предложат, развият и защитят идеите си за справяне с проблемите в областите на здравеопазване, грижа за различни уязвими обществени групи и мерки за справяне с последствията от кризата за малкия и средния бизнес. 

Отборите ще могат да разчитат на ментори от най-различни сфери – успешни предприемачи, чиято цел е да подпомогнат креативните и социално отговорни хора в България да реализират идеите си в полза на обществото. Към менторите се присъединява и Калоян Куманов – мениджър „Бизнес развитие“ в НИК – една от компаниите спонсори на събитието.

Жури ще разпредели наградния фонд от 15 000 лв. между най-добрите и полезни идеи.

Присъединете се и вие към тази инициатива като участник, ментор или спонсор! Включете се в #hackthecrisisbulgaria! Запишете се за участие ТУК.