Според неофициална информация се твърди, че прокуратурата на Берлин готви издаването на европейска заповед за ареста Калина Илиева. Освен това Илиева е заплашена от регресен иск. Той ще бъде заведен срещу нея след спечелените дела на фирми от "черния списък", сред които са фирмите:

 

ЕТ “Зоров 91 - Димитър Зоров”, “Зоров - 97” ЕООД, КФМ както и "Меком" АД, “Кен” АД, “Сами - М” ЕООД,“Соларис - АС”, “Месокомбинат Разград” АД, “Градус 7” ООД,ЕТ “Градус - Иван Ангелов 55”, “Бисер олива - 98” АД, “Оранжерии Гимел” ООД, “Браво” ООД, “Карол - Фернандес Мийт” ООД, “Птицекланица Чубра” и десетки други.

 

 Нови доказателства към досъдебното производство, което се води срещу Калина Илиева, не са открити при претърсването на двата апартамента на бившата шефка на ДФЗ, съобщиха за Фермер.БГ от Софийска районна прокуратура.

 

По информация на Фермер.БГ уплашената майка съобщила, че не може да си спомни нищо и пратила полицаите да ровят в кашоните й с документи, които останали в ДФЗ. Когато пристигнали там, настоящия шеф Светослав Симеонов им обяснил, че едва ли търсеният документ е някъде по рафтовете. "След като Илиева беше уволнена назначих специална комисия, която да опише документите й. Още тогава и аз прегледах всичко, но не си спомням да има диплома", заявил Симеонов. След повторна проверка думите му се потвърдили. 

 



Официалната хронология по случая, която съобщават от прокуратурата е следната:


На 30 ноември Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу Калина Илиева за документно престъпление, а именно за това, че тя се е ползвала съзнателно от фалшива диплома. Същия ден Софийска районна прокуратура внася искане в Софийски градски съд за издаване на разрешение за претърсване, тъй като при документно престъпление, първите процесуално-следствени действия трябва да бъдат насочени към откриване на оригиналния документ, за да може да се извърши експертиза.

На 1 декември съдът дава разрешение за претърсване.

На следващия ден 2 декември се извършват, разрешените от съда, претърсвания на известните по делото адреси, които са няколко.

В две от жилища не е открито нищо, свързано с делото, което се води срещу Калина Илиева, а имено - не е открита оригиналната диплома, не са открити други относими по случая документи или вещи - компютър, преносима памет,дискове и прочие, в  които да се съдържат относими по случая материали. Поради тази причина от нито един от адресите не е било иззето нищо.

 

Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!