Гръцките фермери отново протестират. Този път те обещаха, че няма да блокират граници. Водят се динамични преговори с аграрното министерство за споразумение по исканията им.
 
 
Още по обяд на няколко места в Гърция се струпаха трактори на гръцките земеделци, като най-активни бяха стопаните в Серес, Катерини, Лариса и дори по островите.
 
От Серес заявиха, че са предупредени от полицията да не стачкуват на граничния пункт Промахон. Част от местните земеделци оценяват, че блокада на границата с България би компрометирала протеста им. Други се заканиха, че са в готовност да прекъснат всички пътища след граничния пункт.
 
От централния фермерски съюз заявиха, че блокади по границата са крайна мярка и се надяват да постигнат споразумение с правителството. Настояват за данъчни облекчения, ниска цена на горивата и обезщетения.
Водят се преговорите по фермерските искания с аграрното министерство.
 
„След като проведем общо събрание, ще получим сигнала за инициирането на нашите мобилизации в посока границата на Гърция с България в „Промахона“, каза председателят на Земеделската асоциация на Серес, Янис Туртурас, цитиран от newsbg.eu. 
Решение за мобилизиране за 4 февруари, взеха от блоковия комитет на префектура Кастория на среща, проведена в кметството на Аргос Орестико с участието на фермери от района на Войо. В готовност са и фермерите от селскостопанския блок в Малгара. На днешното заседание, в 19.00 часа, те ще решат кога ще се присъединят към блокадите.
 
Основните искания на фермерите са: Увеличение на 12 000 евро, плюс 3 000 евро за всяко дете, годишен необлагаем доход на малките и средните земеделски производители. Никаква конфискация и продажба на търг на първо и второ жилище и заеми с обща обективна стойност до 300 000 евро. Да не се намаляват субсидиите върху селскостопанското производство и животновъдството, наложени от новата ОСП на ЕС, свързващи помощта за производството и добитъка и други.