Зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов заяви на среща с тютюнопроизводители от областите Шумен, Силистра и Разград, че Министерството на земеделието и храните ще защити в максимална степен техния интерес,чрез субсидиране на сектора с национални доплащания.

 


Държавата ще осигури допълнително 11 млн. лева към предвидените в бюджета за 2013 г. средства за тютюнопроизводителите в размер на 73 млн. лв., за да се запази размерът на подпомагане на сектора от последните 3 години и за в бъдеще.
Абазов подчерта, че категоричната позиция на министерството е, че отрасълът е специфичен за българското земеделие, с голямо значение за осигуряване на заетост на хората в определени райони на страната. Точно по тази причина, България е отстоявала единна и последователна политика по отношение на сектора последните десет години.

 


Зам.-министър Абазов призова тютюнопроизводителите да бъдат активни и да се възползват максимално и от другите възможности за повишаване на своите доходи, чрез кандидатстване по европейските програми.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!