Най-голямото сдружение на производители на български плодове и зеленчуци се разграничава от протестите, които се проведоха през миналата седмица пред Министерството на земеделието и храните.

 Четете още: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024

 

Организацията има повече от 1800 членове, които работят в над 17 области в страната. 
Представители на камарата присъстваха заедно с министрите Кирил Вътев и Асен Василев, премиерът Николай Денков и браншовици от останалите сектори, на подписването на меморандума. В него е включена и точка за разработване на политики в сектор „Земеделие“ насочени към всички земеделски производители и тяхната продоволственост. 

„Всички изисквания и точки приети с консенсус от присъстващите страни са в сила и се изпълняват така, както са договорени. Изпълнението на толкова широкомащабна акция за възраждането на сектор „Земеделие“ в цялата държава е дълъг и труден процес. Въпреки това условията на земеделците се спазват“, казва председателят на сдружение „Браншова камара „Плодове и Зеленчуци“ Илия Джагаров. 

Той уверява, че работните процеси по меморандума вече текат. „Браншова Камара „Плодове и Зеленчуци“ има за цел да сътрудничи на всички земеделци, като използва своя експертен потенциал и помага на недобре структурираните стопанства да достигнат своите пълни възможности именно, чрез дипломатически диалог с МЗХ, както и други институции изискващи нашата експертиза“, казват от камарата и уверяват, че ще продължат да работят за подема на целият сектор.

„Ние сме изцяло политически неутрална структура и когато получим множество индикации за не функциониращи или изкривяващи истината политики, новини, практики и т.н., ще предприемем съответни действия по опровергаването им“, заявява още Джагаров.