С навлизането на азотната революция органиката в земеделието отстъпва място на химично синтезираните торове, но в последните 30 години количеството на органиката в почвите е осезаемо намалява, което води до по-лошо усвояване на минералните торове, респективно по-ниски добиви при по-високи дози на минералните торове. Съответно намалява рентабилността. Имено по тази причина  органиката отново е на мода. 

„Не искам да съм краен, не казвам, че пак трябва да се върнем към корените си да започнем да работим само с органика, истината е в баланс“, казва Борислав Рангелов, изпълнителен директор на Green Ground, в разговор с Марта Йонкова по време на форума AGRI SUMMIT 2024 „Семената на успеха”, организиран от Forbes България и Агри.БГ. 

Опазването и възстановяването на почвеното плодородие се превърна в мисия на Green Ground. Семената на успеха са положени с технологичните решения на No-Till. 

„Ние се стремим да имаме иновации във всеки един етап от земеделското производство, а мисията ни е възстановяване на почвеното плодородие“, каза Рангелов. No-Till дава високи добиви и високо качество на крайния продукт, но за да се получи, трябва да се ползват правилната технология и правилните машини.

Климатичните промени и задъхването на световната икономика водят до трудности за голяма част от земеделските стопанства и фермерите търсят решения. 

GreenGround се развива в бързи темпове, с изключително богато портфолио в органика, синтетични торове, растителна защита, покривни култури, техника за почвообработка, за сеитба, за прибиране на реколтата и др. 

Компанията е официален представител на брандовете Ekodarpol, SQM и Crucianelli. 

Предлага цялостни решения за устойчиво земеделие. „Тези брандове се довериха на нас, което от една страна е престиж, а от друга страна е голяма отговорност. Ние сме търговска компания, но за нас производството и търговията са една верига. Поставяме се на място на земеделските производители, да вникнем в техните проблеми.“  

No-Till  означава рентабилност. "Тази технология е спасила много земеделски производители. Тази технология дава по-висока ефективност, а в същото време нуждата от работна ръка е по-малка. А най-важното е, че Nо-Till опазва почвеното плодородие, а за финал получаваме една по-качествена и по-чиста пордукция. Това е начин на мислене", заключи Рангелов.