Комисията по земеделие в Народното събрание остана отново без председател. 

Третата кризисна мярка: Кой, колко ще получи?

След като цяла седмица депутатите се опитват да постигнат съгласие по това кой ще ръководи постоянните комисии в Парламента и кои да са ръководителите им, в петък в пленарната зала отново не стигнаха до решение. 

От “Продължаваме промяната” отново издигнаха като номинация бившия зам.-министър на земеделието Иван Христанов. 
Преди да се гласува кандидатурата, Христанов направи изказване като обърна внимание на тежкото положение на селското стопанство, особено след COVID-19 пандемията. 

Бившият министър - Иван Иванов (БСП), чийто заместник бе Христанов, се оказа обиден, защото Христанов не отделил достатъчно време за признание на усилията и отговорността, с която екипът на БСП е допринесъл при управлението на сектора в кабинета “Петков”, на което Мустафа Карадайъ (ДПС) обърна внимание, че не е моментът да се прави оценка на предишното управление на земеделското министерство. 

След като все пак се пристъпи към гласуване, мнозиноството в залата отхвърли кандидатурата, след като само 68 души подкрепиха кандидатурата на Христанов.
От своя страна бившият земеделски министър Десислава Танева (ГЕРБ-СДС) обоснова отрицателния си вот с това, че акциите на “Капитан Андреево” са една заблуда, а твърденията за нередностите са в голяма степен лъжа. 

Работата на комисията не може да започне, докато не бъде избран председател.

Което пък блокира приемането на много и важни промени в закони, касаещи фермерите. Особено промените в Закона за подпомагането на земеделските производители, който е пряко обвързан със Стратегическия план и влизането му в действие.