Биологичните растениевъди и животновъди все още нямат преведени средства по мярката Агроекологични плащания, алармират от Българска асоциация Биопродукти. Търпението на хората съвсем се изчерпа, заявиха още от там.

Освен това част от бенефициентите все още дори не знаят на какъв етап на разглеждане са проектите им. Те са притеснени от това, защото не могат да започнат с очертаването на площите за подпомагане за Кампания 2010, чиито краен срок наближава.

Държавен фонд „Земеделие” публикува втори списък на одобрени и неодобрени кандидати по АЕП, направление „Биологично растениевъдство”, които кандидатстват за първа година или са увеличили площите, с които участват по мярката. До момента обаче средства са получили само биологичните пчелари.

Информация за разгледаните и одобрени проекти на животновъдите все още няма. Към тях също няма преведени плащания, съобщават от Биоасоциацията.

Списък на одобрените кандидати по АЕП, направление "Биологично растениевъдство", които кандидатстват за първа година или са увеличили площите, с които участват по мярката

Списъци на неодобрените кандидати по АЕП, направление "Биологично растениевъдство", които кандидатстват за първа година или са увеличили площите, с които участват по мярката

Заявления на кандидати с одобрени площи и пчели по мярка 214 за кампания 2009