Бартерът на стоки и услуги в селското стопанство е често срещана практика, към която прибягват земеделските производители в България – често се заменят животни, селскостопанска техника и оборудване и земеделска продукция.

Интересна тенденция през последните месеци, която се наблюдава в агро обявите, касаещи сектора, е бартерът кола за селскостопански животни. Все по-често в интернет пространството и специализираните сайтове и онлайн агроборси се срещат обяви, при които стопани разменят автомобили за овце, крави и дори... пчелни семейства.

Така например попадаме на обява, в която Фиат Дукато „уникален модел дълга база“ може  да се замени за животни; VW Golf 1, „75 коня“ се предлага на бартер за овце, кози или за крави. Друга обява гласи: Продавам BMW M пакет, перфектно състояние или бартер за крави. Сред обявите за бартер е и следната: Заменям Пежо 307, (2.0 HDI, 2002 г., с всички екстри за модела) за пчелни семейства.

Купуването и предлагането на селскостопански животни на лизинг е друга интересна възможност, която търсят и предлагат животновъди за търговия помежду си. Те признават обаче, че тази практика все още е трудноосъществима и не намира реално приложение.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!