Емоционално започна новата учебна година в Професионалната гимназия по лозарство и винарство (ПГЛВ) – Плевен. „Работата ни през тази учебна година ще е подчинена на 125-ата годишнина от създаването на училището“, сподели пред репортер на Фермер.БГ Бисерка Илиева, директор на ПГЛВ.

 

За 160 ученика в дневна форма на обучение, 15 – в задочна, както и 10 ученика в самостоятелна форма на обучение в ПГЛВ днес започна новата учебна година. „За нас е важно, че в години на трайно намаляващ брой на децата, в ПГЛВ успяхме да запазим специалностите – земеделски, лозарски и винопроизводство“, сподели Илиева.

 

В професионалната гимназия и тази година ще се обучават ученици – в 9 и 10 клас - в специалност „Агроекология“. Възпитаниците на ПГЛВ – Плевен и тази година ще имат възможност да натрупат практически опит в биологичното земеделие.

 

През миналата учебна година след спечелен проект ученици от гимназията са били на 3-седмична практика в Англия. Нов одобрен проект на плевенското аграрно училище ще позволи и през тази учебна година (през пролетта на 2015 г.) ученици от Плевен да научат повече от практическа гледна точка за иновативните практики в екологичното биоземеделие.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!