Подписаното Споразумение за икономическо и научно сътрудничество между България и Ирак ще даде тласък в търговско-икономическите отношения, информират от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката. "Безспорен успех в нашата съвместна работа е решението да се създаде Българо-иракска междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество.

 

Тя ще съдейства активно на институциите и бизнеса от двете страни да разширят и задълбочат взаимоизгодното си партньорство в промишлеността, селското стопанство, строителството, енергетиката, научната и развойната дейност, телекомуникациите, транспорта и логистиката, туризма, инвестициите, образованието, технологиите и др.", подчерта министър Стойнев. По думите му дейността на смесения комитет е важен инструмент за увеличаване износа ни към Ирак и Близкия изток.

 

“За да изпълним това намерение, предстои да бъде открито българско търговско представителство в Ирак", обяви Стойнев. "Вярваме, че това ще стимулира значително директните контакти между българските и иракските компании, за да се избегне практиката на оскъпяване на българската продукция от наличието на посредници от трети страни." Сред най-перспективните стоки за експорт към този регион са българските торове и селскостопански препарати.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!