Аграрният сектор и в частост биоземеделието и производството на храни са сред секторите, в които България и Бавария могат да работят съвместно. България и Бавария също така могат да си сътрудничат в модернизирането на пристанища по река Дунав, за да бъде улеснен транспортът на аграрна продукция.

 

Това стана ясно по време на среща на президента Росен Плевнелиев в Мюнхен с ръководството на Индустриално-търговската камара на Бавария. Организацията е най-голямата от общо 80 търговски камари в Германия с повече от 380 000 членуващи компании. През последните две години салдото в търговския стокообмен е положително, което за Бавария е знак за повишаване на качеството на българските стоки, посочиха представителите на Камарата.

 

Данните показват, че за 2012 г. повишението на общия стокообмен е с 22 на сто. Изпълнителният директор на Индустриално-търговската камара на Бавария Петер Дрисен заяви, че фамилните предприятия, голяма част от които в агросектора, са в основата на баварския успех, там приемствеността е приоритет и дългосрочна перспектива.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!