[news]
България е на второ място по производство на патешки дроб в света
България има много голямо производство на патешки дроб – около 2 700 – 2 800 тона/годишно
България има много голямо производство на патешки дроб – около 2 700 – 2 800 тона/годишно. По производство на патешки дроб заемаме второ място в света след Франция. Това съобщи за Фермер.БГ председателят на Съюза на птицевъдите проф. Димитър Белоречков.
[news]
[news]
Тъй като пазарът на патешки дроб в Западна Европа е пренаситен, наши предприя може да започнат износ на патешко месо към Япония. Вече се водят и преговори за това, съобщи проф. Белоречков.
„Става въпрос за износ на неголеми количества месо, а по-скоро черен дроб от патици т.нар. „фоа гра“. По-скоро ще се търси износ на деликатеси отколкото на цели патици, тъй като целите патици са тежки за износ, а Япония е далеч от България, което е сериозен проблем.
Фермер.БГ припомня, че преди месец от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия съобщиха, че Япония е одобрила процедурата за внос на българско птиче месо и гъши дроб, с което вече допуска нашите продукти до местния пазар.
„По отношение на пилешкото месо би било много трудно да се осъществи износ заради разстоянието и особеностите на японския пазар, но възможността за реализация на продукти от патешки дроб е реална“, посочи председателят на Птицевъдния съюз.
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!
ПРЕДИ 18 часа
Обявиха ново огнище на птичи грип във ферма с над 86 хил. кокошки-носачки
Птиците ще бъдат умъртвени
28.03.2024
Крави са заразени с птичи грип
Безпрецедентната ситуация е засечена в щатите Тексас и Канзас в САЩ
27.03.2024
Местните животновъди получават приоритет при разпределението на пасища и земя до 300 дка
Комисията по земеделието, храните и горите прие промените Закона за собствеността и ползването на земеделските земи на второ четене
26.03.2024
Как селекцията на животни може да реши проблемите на фермерите?
Учени обещават по-добра продуктивност и по-качествено мляко с въвеждането на нови модели на контрол при селекцията на говеда
0 КОМЕНТАРА