[news]
България е на второ място по производство на патешки дроб в света
България има много голямо производство на патешки дроб – около 2 700 – 2 800 тона/годишно
България има много голямо производство на патешки дроб – около 2 700 – 2 800 тона/годишно. По производство на патешки дроб заемаме второ място в света след Франция. Това съобщи за Фермер.БГ председателят на Съюза на птицевъдите проф. Димитър Белоречков.
[news]
[news]
Тъй като пазарът на патешки дроб в Западна Европа е пренаситен, наши предприя може да започнат износ на патешко месо към Япония. Вече се водят и преговори за това, съобщи проф. Белоречков.
„Става въпрос за износ на неголеми количества месо, а по-скоро черен дроб от патици т.нар. „фоа гра“. По-скоро ще се търси износ на деликатеси отколкото на цели патици, тъй като целите патици са тежки за износ, а Япония е далеч от България, което е сериозен проблем.
Фермер.БГ припомня, че преди месец от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия съобщиха, че Япония е одобрила процедурата за внос на българско птиче месо и гъши дроб, с което вече допуска нашите продукти до местния пазар.
„По отношение на пилешкото месо би било много трудно да се осъществи износ заради разстоянието и особеностите на японския пазар, но възможността за реализация на продукти от патешки дроб е реална“, посочи председателят на Птицевъдния съюз.
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!
ПРЕДИ 6 часа
Планират се рестрикции за говедата в Централен Балкан
Напрежение и недоволство сред животновъдите създават увеличените 2,5 пъти норми за пасищна площ на говеда и коне
ПРЕДИ 9 часа
Готвят се промени в агроекологични интервенции
Те засягат дейностите за пасторализъм, хуманно отношение към животните, подсяване на пасища
16.04.2024
Как животновъдите да преодолеят недостига на работна ръка?
Във фермите отиват да работят или неквалифицирани, или застаряващи хора
0 КОМЕНТАРА