Българската аграрна камара (БАК)  обявява ефективни протестни действия от 6 февруари (вторник), ако до края на тази седмица не бъде проведена договорената среща с изпълнителната власт, на която да бъдат приети исканията на земеделските производители, с които ще се реши бъдещето на родното земеделие, съобщиха от пресофиса на организацията. 

Около това се обединяват членовете на БАК в декларация, утвърдена днес от Управителния съвет на камарата. Сериозните предизвикателства и проблеми пред агросектора у нас ще изкарат фермерите по улиците във всички краища на страната и единственият начин да се приберат, е удовлетворяване на исканията им, се казва в писмо до медиите. 

“След проведената среща на 30 януари 2024 г. с министър-председателя акад. Николай Денков, министъра на земеделието Кирил Вътев и заместник-министрите на земеделието и финансите, стана ясно, че е необходимо време от страна на властта да реши дали може да отговори на исканията в пакета от мерки, изпратен от БАК и Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ)”, посочват от Камарата и добавят, че се очаква трета поредна среща до края на тази седмица, която ще бъде ключова за земеделските производители.