Асоциацията на земеделските производители в България ще открие регионален офис в град Варна, съобщават от асоциацията. Официалното откриване ще се състои днес 26 март 2010 г. (петък) от 14.00 часа на ул. „Д-р Пискюлиев” 1, ет. 4.

На церемонията са поканени директорите на Областната дирекция „Земеделие” – Варна; Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие”; Регионална служба по зърното и фуражите; Регионална служба за съвети в земеделието; Териториално звено на Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол; Изпълнителна агенция по лозята и виното; Регионална дирекция по селекция и репродукция в животновъдството – Аксаково; Регионална дирекция по хидромелиорации; Регионална дирекция по горите; Регионална ветеринарно-медицинска служба; Икономически университет – Варна; както и депутати от региона.

По-късно членовете на Управителния съвет на АЗПБ ще проведат заседание, на което ще бъдат изложени мнения за очертаването на земеделските земи в ИСАК, както и други актуални теми от сектора.

Офисът във Варна е първият регионален офис, освен централния в София, но АЗПБ има  регионални координатори  във Великотърновски,  Добрички, Пловдивски и Пазарджишки региони, региона на Казанлък и Павел баня, Бургаски регион, Ямболски, Русенски, Сливенски регион, Врачански, Северозападен регион и Свищовски регион. Членовете на Асоциацията наброяват 2000 души.