Представители на една от най-модерните браншови организации у нас – Асоциация на развъдчиците на месодайни породи говеда в България (АРМПГБ) – бяха поканени от организаторите на ЕвроТиер (EuroTier) като официални гости на изложението.
 
Председателят на асоциацията, Стоян Чуканов и нейният изпълнителен директор, Андрей Чалъков, са вече в Хановер, Германия, за да станат част от един от най-големите животновъдни форуми в световен мащаб.
 
 
EuroTier е водещо в света търговско изложение за животновъдство и управление на добитъка, което привлича изложители от цял ​​свят, които имат възможността да представят пред над 150 хил. посетители от различни държави своите иновативни решения за развъждането и отглеждането на едър рогат добитък, свине и птици, както и продукти и услуги в сферата на аквакултурите и развъждането на овце и кози. 
 
Може би най-ценното в EuroTier  е богатата съпътстваща програма, която предоставя възможност на посетители и изложители да се срещнат в серия от специализирани събития и обучения, да обменят опит и да споделят информация на експертно равнище.
Като водещ търговски панаир в своя сектор, EuroTier и тази година прави пълен преглед на иновативните технологии, услугите, суровините и генетиката за едно наистина модерно животновъдство. Над 2200 изложители от всички континенти използват този форум, за да представят своите най-нови продукти и услуги, работещи в интерес на на фермерите и техните стопанства.
 
 
„Нашата асоциация се стреми да бъде в крак с най-новите тенденции в технологиите за отглеждане на месодайни породи говеда в света и ЕвроТиер е едно изключително подходящо място да сверим часовниците си. Имаме още много да учим и в този процес международният опит е безценен“, заяви Стоян Чуканов, председател на АРМПГБ.