Индикативен график до края на юни 2022 г. на изнесените си приемни публикува Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Гласувайте: Планирате ли да използвате по-малко химически торове тази година?

В тях експертите от териториалните областни офиси (ТОО) ще предоставят безплатни консултации на фермерите от съответните общински центрове. Целта на приемните е да се разшири и улесни достъпът на земеделските производители до консултантските услуги на НССЗ. 

По време на изнесените приемни всеки един земеделски стопанин може на място в региона си да получи актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони, в т.ч. и за възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020 г. и видовете схеми за подпомагане, съобщават от службата.

Експертите на НССЗ разясняват задължителните изискванията, които земеделските стопани трябва да спазват при избраните схемите за директни плащания и/ или като бенефициенти по мерки от ПРСР.

В публикувания график заинтересованите земеделски стопани могат да видят местата на изнесените приемни, датите и часовете, в които ще се провеждат срещите с фермери и телефони за връзка с териториалните експерти на НССЗ.

От службата уверяват, че служителите на НССЗ ще спазват всички противоепидемични мерки, приложими за такъв тип мероприятия във всички населени места на страната.