Най-големият търговски панаир за селскостопанска техника АГРИТЕХНИКА отново събира на едно място върховите постижения в областта. Вратите на изложбения център в германския град Хановер са отворени до 18 ноември. Екип на Агри.БГ е на място, за да направи българските фермери съпричастни на това зрелищно събитие.

Четете още: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024? (видео инструкции)

 

В тазгодишното издание се включват повече от 2800 изложители от 53 държави. Специално внимание е отредено на темите за интелигентно земеделие, автоматизация, автономни земеделски технологии, алтернативни задвижвания.

Първоначално панаирът трябваше да се проведе през февруари 2022 г., но беше отложен за ноември 2023 г. заради Covid-19. Целият изложбен център е напълно зает. Това са около 39 ха изложбено пространство на закрито, на които изложители от цял свят се хвалят с най-новите си машини, оборудване, дигитални решения и услуги за селското стопанство. 

От New Holland например представят новия си голям зърнокомбайн CR11, който печели наградата Agritechnica Innovation. Бункерът за зърно побира 20 000 л, а разтоварването е 210 л/сек. Впечатляващи са и гумите 900/65 R46 с диаметър 2,32 м, разработени съвместно с Michelin. 

Massey Ferguson пък пусна завесата на новата серия трактори MF 9S. Той включва шест модела в класа на мощност от 285 к.с. до 425 к.с. Повече комфорт и по-малко умора на водача са гарантирани от новите опции за автоматизация.

От Claas обещават, че тракторите Xerion скоро ще обикаля полето автономно благодарение на автономния робот на AgXeed – AgBot 5. А от партньорството между Claas и Liebherr се ражда новият електрически телескопичен товарач Scorpion 732e. Той е изцяло електрифициран, а два двигателя с мощност 90 kW задвижват колелата и работната хидравлика.

Разгледайте богатата галерия със снимки на нашия екип от АГРИТЕХНИКА 2023 в Хановер.

За първи път John Deere представя пръскачка за растителна защита с предна кабина 340M с вместимост на контейнера от 4000 л. За това нововъведение допринесе придобиването на италианския Mazzotti.

Най-мощният трактор Case IH, произвеждан някога, също е официално представен на АГРИТЕХНИКА 2023. Машината разполага с нов двигател с два турбокомпресора за достигане на пикова мощност до 778 к.с. Това означава 11% повече мощност и 6% повече въртящ момент. 

Следете преките репортажи на екипа на Агри.БГ на сайта и във фейсбук, за да сте в крак с най-важното от изложението в Хановер.