Четири изложения от програмата на Международен панаир Пловдив за 2014 г. ще бъдат под патронажа на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Това са „Агра“, „Винария“, „Фудтех“  и „Природа, Лов, Риболов“. Те са сред най-силните прояви на националния изложбен център заради мащабното представяне на български и чуждестранни компании и хилядите посетители, основно предприемачи, мениджъри и специалисти.
  
Предстоящото издание на Международната селскостопанска изложба „Агра“  ще бъде в дните от 4 до 8 март 2014 г., но заявки за участие вече са подали фирми от 11 държави. Изложбата демонстрира машини,  технологии, материали за земеделието и  животновъдството.  Част от нея  е  „БиоАгра“ -  делови форум за биологично растениевъдство и животновъдство, даващ шанс за развитие  на сектора.


В негова подкрепа са и много от проявите в рамките на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“. Здравословното хранене и качествените продукти, произведени съгласно утвърдените български стандарти, бяха водеща тема на тазгодишното издание.

Тя ще бъде продължена и на „Фудтех 2014“, която ще се състои от 2 до 5 април, за да покаже новостите в  хранителната индустрия.
По същото време ще се проведат Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната  изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти "Хорека Пловдив". Трите изложения представят сектор от икономиката, който е тясно свързан с туризма, защото предлага хубаво вино, качествени храни и  модерно обзавеждане.

 

Съчетаването на трите прояви бе посрещнато положително от  бизнеса, както личи и от увеличения брой на посетителите специалисти тази година. Най-голям бе интересът към вината и алкохолните напитки, винения туризъм, оборудването за винопроизводство и лозарство, представени на „Винария“. Хранителните продукти  бяха най-привлекателната част от „Фудтех“. Tрите форума са съпроводени с много атракции за посетителите и конкурси,  отличаващи нови изделия на фирмите участници.

 

Забавни прояви се включват и в програмата на Международната изложба „Природа, Лов, Риболов“, която презентира  ловно, рибарско и спортно оборудване, оръжия, аксесоари и муниции, облекла,  обувки и други изделия за туризма и свободното време. Нейното двадесето издание ще бъде открито на  19 март 2014 г.  и ще даде старт на серията от пролетни изложения, ориентирани към свободното време, хобито, модата,  дома и семейството, които ще продължат до 23 март.


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!