В началото на февруари се проведе изложението Cattle Convention Trade Show 2024 в Сан Антонио, Тексас. Всяка година то събира на едно място представители на животновъдната индустрия, производители на фуражи, ветеринарни продукти, оборудване за стопанисване, технологични иновации и други свързани сектори. Участниците имат възможност да се запознаят с последните тенденции в отрасъла, да установят връзки и да споделят знания и опит с колеги, съобщи Agriculture. 

Калибрирането и проверката на пръскачките ще става на място в стопанството

На последното издание на Cattle Convention Trade Show няколко продукта направиха най-силно впечатление. 

Компостируема обвивка за балиране

На щанда на New Holland гостите на изложението за първи път видяха нова мрежеста обвивка за големи кръгли бали. Тя се нарича Nature’s Net Wrap и е направена от 100% растителен материал. Той е компостируем и в състава му се използва царевица. 

Новата опаковка е разработена през последните няколко години от канадския животновъд Лари Рууд и семейството му. CNH, компанията майка на New Holland и Case IH, инвестира в технологията и се очаква Nature’s Net Wrap да бъде налична на пазара още тази година.  

Компостируемата обвивка за бали се произвежда в САЩ. Засега точна цена не е посочена, но тя вероятно ще бъде малко по-скъпа. 

Valcor - продукт за обезпаразитяване на говеда

Valcor е нов продукт за обезпаразитяване на говеда от Zoetis. Той е базиран на две активни съставки (дорамектин и левамизол). Това е и първият продукт за контрол на паразити, който се предлага само по рецепта. Valcor е ефективен срещу кръгли червеи, белодробни червеи, личинки, въшки и акари. Прилага се като подкожна инжекция във врата.

Пробиотици за пасищни говеда

Друг интересен продукт на Cattle Convention Trade Show 2024 е Bovacillus. Това е нов пробиотик, който се добавя към фуражите за едър рогат добитък. Според производителя той подобрява ефективността на фуража и цялостното чревно здраве на всички класове говеда, и по-специално на пасищни крави, телета и говеда.

Документиране на производителността на фуражните полета

Bale Documentation е продукт на John Deere, който се добавя към оборудването за сенокос. Предназначението му е да документира производителността от полетата. Ще се предлага с оборудването за балиране на John Deere. 

Докато балирате, Bale Documentation качва вашия добив, влага, използване на гориво, информация за оператора и данни за производителността в нашия оперативен център, така че да имате запис за това и да можете да го сравните с неща като вашата програма за торове или други практики, казва Кейлин Балестерос, мениджър за пазарите на сено и фураж на John Deerе. 

Нова дюза за интраназални ваксини за говеда

Компанията Merck Animal Health представи нова дюза, наречена AllFlex CleanVax, за интраназални ваксини за говеда. Тя е по-удобна, по-малко инвазивна, по-хигиенична и по-икономична. По-къса е и има пулверизиращ накрайник, за да осигури разпределение в областта на носа. Също така включва прозрачен пластмасов щит за еднократна употреба, който може да се сменя между животни или групи животни.

Нова система за плевене и торене

На изложението Corteva Agriscience своята нова система за плевене и торене. Наречена UltiGraz Pasture Weed & Feed, тя позволява на фермерите да комбинират своята програма за плодородие на пасищата с контрол на пасищните плевели. 

В процеса на смесване на тора, сухият тор се напръсква с концентриран разтвор на хербицид като нашия широкоспектърен Duracor или GrazonNext. Спестявате второ пътуване през полето за прилагане на хербицид, обяснява Сам Инграм, полеви учен за Corteva. 

Генерична версия на инжекционния обезпаразитител моксидектин

Tauramox е първата генерична версия на инжекционния обезпаразитител моксидектин (Cydectin) за месодайни крави. Той се използва за третиране и контрол на кръгли червеи, белодробни червеи, личинки, акари и въшки. Тъй като продуктът е генеричен, очакванията са той да бъде с 20% до 30% по-евтин. 

 


 


Вижте още:

Нови модели щангови пръскачки Agromehanika за сезон 2024

AGRI Summit & Awards: Най-доброто предстои

Гласът на модерните агро лидери