Кравеферма в хасковското село Конуш е горяла тази събота, 12 февруари. Сигналът за пожар е получен в 13:04 часа, съобщават от местната пожарна служба в Хасково. За щастие, няма пострадали хора и животни.

Гласувайте: Нужни ли са повече пари по Ковид мярката и de minimis?

Огнената стихия се е разразила в стопанството на известния ветеринарен лекар в областта д-р Исмаил Мустафов, в което се отглеждат 300 крави. Животните са били навременно изкарани на безопасно място.

Огънят е тръгнал от две бали слама. Те са се намирали в близост до навеса със слама, който също се е възпламенил“, разказа пред Haskovo.info стопанинът на животните.

Д-р Мустафов е бил в града, когато се е случил инцидентът, но работниците във фермата са започнали веднага да гасят пожара. Четири екипа на пожарната са се борили с пламъците. Използвана е и техниката на стопанството за изнасяне на горящите бали встрани, за да могат да се угасят по-бързо. Няколко часа по-късно пожарът е бил потушен.

Щетите се оценяват на десетки хиляди лева.

Според собственика не става въпрос за умишлен палеж. Той изключва и причината за пожара да е късо съединение. Причините за инцидента се изясняват.