Най-късно в петък министър Мирослав Найденов трябва да отговори на животновъдите дали ще си получат субсидиите, съобщи пред репортер на Фермер.БГ стопанинът Георги Николов. Вчера около 25 животновъди от всички области на страната бяха в МЗХ за среща с министъра, който след дълго време прие само един от тях.

Георги Николов посочи, че му е дал декларациите на животновъдните асоциации, които настояват бившия зам.-изпълнителен директор на фонда Драгомир Господинов да бъде върнат на поста си в разплащателният орган, но той е отговорил, че това зависи от премиера.

Животновъдът е говорил с министъра най-вече и по проблема на колегите му, чиито пасища не попадат в допустимия слой, такива които са в добро състояние и отговарят на изискванията, но въпреки това не са получили субсидии. Има животновъди и със застъпени площи или такива набедени, че са надвзели субсидии по Кампания 2009 г.  Кога ще бъде платено на тези хора се очаква да стане ясно в петък, но се настоява и това да се случи час по-скоро, иначе секторът е в готовност за национални протести.