Земеделският производител Румен Тодоранов е намерен мъртъв тази сутрин в дома си, в горнооряховското село Поликраище, съобщиха за Агри.БГ от кметството на селото. 

Румен Тодоранов: Пари ще има и след нас, важно е какво оставяме ние като фермери! (ВИДЕО)

От пресцентъра на МВР официално заявиха за Агри.БГ, че става въпрос за самоубийство. 

"Имаме информация от местните колеги за самопрострелян 48-годишен мъж в село Поликраище", уточниха от полицията, като добавиха,че сигналът е получен в 10:30 ч., а оръжието, с което Тодоранов е отнел живота си, е законно притежавано. 

Румен Тодоранов, председател на Регионалния фермерски съюз – Павликени, част от структурата на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), е намерен с огнестрелна рана.

За последно Тодоранов е видян тази сутрин от работниците си, на които е разпределил задачите за деня, след което се е прибрал в дома си в Поликраище, пише velikotarnovo.utre.bg. За Агри.БГ местни разказаха, че е бил във видимо добро настроение и не вярват на случилото се все още. 

Фермерът стопанисва 11 500 дка, като основно зърнено-житните и пролетници (пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед и царевица). Земята обработва основно в Горнооряховска и Търновска област - в селата Хотница, Русаля, Момин сбор, в Поликраище, Крушето, Първомайци и Янтра. Тодоранов развива и биологично производство - ябълки и сини сливи на площ от 72 дка.

Румен Тодоранов беше приятел и на Агри.БГ. Всеки, който го познава, знае, че срещата с него е на късмет. Дали заради голямата му усмивка, широко скроената душа или чувството за хумор, но всяко общуване с него носи положителна емоция. Именно така ще го запомним и ние.

Агри.БГ изказва своите най-дълбоки съболезнования на семейството и близките на фермера.