Редица занимания, свързани със селското стопанство привлякоха вниманието на ученици от всички възрасти. В рамките на „Зелената седмица“ в Берлин до 28 януари участие ще вземат повече от 20 000 деца. 
 
 
На над 114 000 квадратни метра площ своята продукция излагат над 1 500 изложители от редица държави. Почти на всеки щанд обаче имаше част, обърната към децата и тяхното приобщаване към сектора. 
 
 
На „Зелената седмица“ децата могат да се запознаят с домашни любимци от алпака до декоративни рибки. В една от залите са представени хиляди приятели с два и четири крака – кучета, котки, паяци, гризачи, насекоми, говеда, овце, кози, коне и прасета. Именно там младите могат да се запознаят с техния живот отблизо.
 
 
Почти във всяка една от залите, обърнали поглед и към децата се провеждат игри и викторини, част от които свързани с хуманното отношение към животните. Освен това ежедневно се провеждат и демонстрации с животните.
 
 
Един такъв щанд бе този на Европейската комисия, освен иновативни проекти, те имаха обособен сектор и за децата с множество книжки и игри, които да запознаят младите с държавите членки на ЕС, тяхната продукция и специфики.
 
 
Цветна зала показа на децата голямо разнообразие от всякакви тревни видове.
 
 
 
Множество изложители на „Зелената седмица“ предлагат и дейности, като допълнение към учебните часове, в които ще се занимават с актуални въпроси в сектора и хранително-вкусовата промишленост, хуманното отношение, здравеопазване и градинарство.