Редица банки са привикали за днес и утре на работа повече от своите служители, като са отменили редовни графици и отпуски. Целта е да бъдат обслужени по-бързо и навреме земеделските производители, които се очаква да напълнят клоновете в страната, заради изплащането на субсидиите за единица площ и тези в животновъдството.

 

От една от водещите банки, със специален фокус върху агро-сектора и малките и средни фермери, заявиха пред Фермер.БГ, че с цел да не се създава напрежение между останалите клиенти и фермерите, дошли за субсидиите, ще работят в пълен състав в цялата клонова мрежа в страната. Те призоваха, фермерите, които имат онлайн-банкиране да проверяват сметките си за субсидии без да се налага да ходят до клон на банката или да звънят по телефона.

 

Припомняме, че днес и утре по сметките на фермерите в България трябва да постъпят близо 1 млрд.лв. по линия на СЕПП и националните доплащания за единица площ, както и субсидиите за глава животно, за които още вчера стана ясно, че голяма част вече са по сметките на животновъдите.


Още по темата вижте в свързаните новини по-долу

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!