„Съвременни решения по отношение на провеждането на агротехническите мероприятия при семкови и костилкови овощни видове“ е темата на предстоящ семинар във Великотърновско, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Велико Търново и Институт по земеделие – Кюстендил.

Важните срокове през юли

Събитието ще се състои на 6 юли (сряда) от 10:00 часа до 13:30 часа. Теоретичната част на семинара ще бъде в Кметството на село Калайджии, община Златарица, а демонстрацията ще се проведе в сливовата овощна градина на земеделския стопанин Мирела Димитрова и градината с ябълкови насаждения на земеделския стопанин Николай Моллов.

Участниците ще имат възможността да се запознаят със съвременни технологични решения при отглеждане на семкови и костилкови овощни видове – резитби, торене, механизирани обработки и други, съобщават организаторите. На семинара ще бъдат дискутирани въпроси при отглеждането на сливи, ябълки и круши до и след встъпване в период на плододаване.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Създаване на стопанства на млади фермери“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., както и основни изисквания при изпълнение на одобрени проектни предложения по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014-2020 г.

Програма и покана за събитието може да видите тук.