Днес ще бъде открито специализираното международно селскостопанско изложение АГРА в Пловдивския панаир. Официалната церемония е насрочена за 11.30 ч.

Със своите върхови разработки на изложението идват всичките 27 научни института в състава на Селскостопанската академия, която е съорганизатор на проявата заедно с панаира. Освен новите сортове соя, овес, бадеми, памук, пипер и други култури, те са направили и редица продукти, улесняващи фермерите.Сред световните новости е първият български сорт сливи от групата на ренклодите. Той е с едри плодове, сочен, сладък и ароматен, дава висок рандеман при варенето на ракия. Селектиран е от Института по овощарство в Пловдив.

Европейска новост е методологията за оценка на риска, уязвимостта и подготовката на поливното земеделие към засушаване, която е изключително актуална заради промените в климата. Патентът е на Института по почвознание „Пушкаров“. Слънчева сушилня за плодове, зеленчуци, гъби и билки е общият принос на два института   - за изследване и развитие на храните и по планинско животновъдство и земеделие.

Производителите и дистрибуторите на селскостопанска техника акцентират на машини и оборудване, комбиниращи множество дейности и улесняващи труда на фермера.

ФЕРМЕР.БГ - СОЦИАЛНАТА МРЕЖА НА БЪЛГАРСКИТЕ ФЕРМЕРИ

Ви кани да участвате в "Дискусия за кризата в животновъдството и съдбата на 85 хиляди ферми след края на 2011 г.", която ще се проведе в рамките на международното селскостопанско изложение "АГРА" в Пловдив. 

Участници: животновъдни браншови организации, млекопроизводители, млекопреработватели, представители на държавната власт

Заповядайте на 10 Март 2011 г., четвъртък, 10.00 ч. в зала 1 на панаирна палата №6