Тридневна конференция по проект "Международно сътрудничество между правоприлагащите органи за превенция и борба с измамите със средства от Европейския съюз в селското стопанство" се открива утре в Румъния с участието на български специалисти.
 
 
Форумът се финансира от Европейската комисия - Европейска служба за борба с измамите (ОЛАФ), съобщи БТА.
 
Конференцията се провежда от 14 до 16 февруари в Кълъраш (Румъния). В нея ще участват представители на петте партньорски институции, които работят по проекта - Полицейският инспекторат на окръг Кълъраш, Областната дирекция на МВР-Силистра, Полицейското управление на Олщин - Полша и Националната инспекция за разследване към Главното полицейско управление - Молдова.
 
 
 
Целта на конференцята е да се повиши експертният опит на участниците, да се популяризират най-добрите практики и да се подобри осведомеността за защитата на финансовите интереси на ЕС.
 
Ще се представят крайните резултати и ще се обобщят основните постижения, тъй като с конференцията завършва периодът на изпълнение на проекта.
 
Двама оперативни служители и началникът на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областната дирекция на МВР в Силистра главен инспектор Деян Монев и началникът на РУ-Тутракан главен инспектор Даниел Костадинов ще се включат в работата на форума.
 
 
От българска страна ще участват също представители на Министерство на земеделието и храните и на ОД "Земеделие"- Силистра.
 
Дейностите по проекта започнаха през март 2017 г. в Кълъраш. Месец по-късно Силистра беше домакин на работна среща, в която се включиха представители на централни дирекции на МВР, прокуратурата, Държавен фонд "Земеделие" и други институции. Работни срещи с международно участие е имало също в Кишинев - Молдова, Олщин – Полша, и Крайова - Румъния.