Най-мащабното събитие с международно участие, случвало се някога на българската агросцена, започва сега в София, зала Роял на хотел Балкан (Шератон). 
 
 
Дебатът „ОСП след 2020 – Изборът на България“, организиран от Институт за агростратегии и иновации и ИнтелиАгро, с участието на най-голямата земеделска организация в ЕС - Copa-Cogeca и се провежда под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. 
 
Гостите на форума, чийто основен медиен партньор е Фермер.БГ,  ще имат възможност да чуят националните позиции за бъдещата Обща селскостопанска политика на Франция, Испания, Ирландия и Полша, както и възгледите за перспективите пред най-скъпата европейска политика на един от водещите експерти в тази област – анализаторът Алън Матюс.
 
Ще бъде направен и паралел с получените резултати от проведеното национално публично обсъждане в рамките на инициативата „ОСП след 2020 – Изборът на България“, което имаше за цел да въвлече в дебата освен пряко заинтересованите страни, и широката общественост, тъй като европейската земеделска политика е важна за всички потребители-граждани на ЕС.
 
 
Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на земеделието храните и горите Румен Порожанов, представителите на Европейската комисия Иман Буут и Нивелин Ноев, експертите Арнд Спан и Алън Матюс, представителят на Copa-Cogeca и на най-голямата земеделска организация в Италия с над милион и половина членове (Coldiretti) – Паоло Магараджия. 
 
Очаквайте всичко най-важно от събитието във Фермер.БГ