Днес започна първото издание на Международните дни на полето – България 2018. Изложението се провежда съвместно между DLG и Аграрен университет Пловдив. 
 
 
Съвременните сортове растения, новите производствени средства, подобрените методи на култивиране, демонстрирането на селскостопанска техника на живо, както и най-новите открития в научните изследвания. Това може да се види на полето на Аграрния университет в рамките на три дни – до 7 юни. 
 
„За нас, като университет, отговорността е голяма, тъй като това събитие е доста амбициозно. Тук ще се срещнат академичните среди, бизнесът и студентите и се надяваме да се родят нови бизнес идеи“, каза ректорът на висшето учебно заведение проф. Христина Янчева. 
 
 
По думите й предизвикателството е в това, че живеем в информационно общество. 
„Това е общество, в което няма граници и се глобализира все повече. Тук се събират както българските, така и чуждестранните фирми, за да покажат своите постижения, за да може аграрният сектор да бъде модерен, ефективен и да отговори на предизвикателствата, които стоят пред сектора, а именно осигуряване на храна за все по-нарастващото население“, посочи проф. Янчева. 
 
На официалното откриване присъства и председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов. 
„Присъствал съм на много изложения, но това, което виждам, че за първи път се организира и то по този начин, ме кара да мисля, че това изложение трябва да се превърне в традиция“, отбеляза проф. Николов. 
Изложението продължава до 7 юни, а Фермер.БГ е генерален медиен партньор на събитието.