Затоплянето на времето активира дейностите на полето и по-честото движение на селскостопански машини по пътищата. Успоредно с това  от полицията констатират и завишен брой на пияните шофьори. 

ГласувайтеОчаквате ли трудности при кандидатстването по Кампания 2023 за директни плащания?

Рано сутринта на 6 март пътните полицаи са спрели за проверка водач на колесен трактор „Беларус“ в добричкото село Дончево. Оказва се, че 54-годишният водач е успял още от сутринта да пийне порядъчно.

Дрегерът е отчел наличие на алкохол от 1,27 промила, информираха от полицията в Добрич. Трактористът е задържан за едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Почерпените водачи на земеделска техника са опасни не само за останалите участници в движението, но и са в състояние да повредят и извадят от сторя самата машина, коментират препатили производители.

Те споделят, че проблемът с работната ръка става все по-сериозен, тъй като некачествено извършената работа на полето рефлектира сериозно върху добивите от основните култури. Освен това почерпените още от сутринта /или по-скоро неизтрезнелите/ трактористи са опасни за живота и здравето на колегите си и в самите земеделски бази.