Първото и единствено изложение по животновъдство и фермерски храни, реализирано от призната организация на производители – Фермерско мляко, ще се проведе за трети пореден път. Събитието ще се състои на 13 и 14 септември. По традиция мероприятието се провежда на пазара за живи животни, кв. Секирово в Раковски, Пловдивско.
 
Форумът се провежда по инициатива организацията на производители Фермерско мляко, с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите и община Раковски.
 
 
„Основната цел на изложението е да представи достиженията в селекцията на продуктивни породи животни в България и богатия вкус на фермерските храни. В допълнение се демонстрира самобитната красота на фолклора от област Пловдив, чрез демонстрации по приготвяне на традиционни храни – пиде, катми, прясно сирене, лютеница и други“, казаха от „Фермерско мляко“.
 
Новото през тази година е, че изложението предвижда провеждането на аукцион за продажба на селскостопански животни. 
 
 
„Той е продиктуван от назрялата необходимост животновъдите да могат да покажат и реализират отглежданите от тях елитни животни, след години селекционна дейност. От друга страна района на област Пловдив се характеризира със силно развито животновъдство, което е главната причина подобен вид събитие да се реализира именно в Раковски“, коментираха организаторите на събитието.