За трети път и отново по тъмно избухна пожар в зеленчуковата борса в петричкото село Кърналово. Тонове продукция са изгорели. Една от основните версии, по които се работи, е умишлен палеж.

Гласувайте: Нужни ли са повече пари по Ковид мярката и de minimis?

Около 20:00 часа на 8 февруари е получен сигнал за пожар, съобщават от Пожарната служба в Петрич. Над два часа огнеборците потушавали пламъците в тържището. Напълно изгорели са 12 клетки, 8 от които пълни със стока и инвентар. Унищожени са и няколко мотокара в халетата. Щетите са за стотици хиляди левове. 

В „Кърналово” работят предимно търговци и прекупвачи с вносна стока от Гърция. Българските производители са рядко срещани там.

Това е трети пожар в зеленчуковата борса за последните две години. В края на май 2020 г. бяха унищожени 12 склада, тонове продукция и множество документи. Четирима мъже, работили с оксижен, бяха посочени за виновни за възникването на пожара.

През август същата година изгоря хале от 400 кв. м, разделено на 13 клетки. Една от версиите, по които се работеше тогава, е възникнало късо съединение. Сега местните споделят, че все повече се затвърждава теорията за умишлени палежи. Пред регионална медия търговец, наемател в тържището, посочва, че организацията на зеленчуковата борса е лоша, а през вчерашния ден токът постоянно е прекъсвал.