Зам.-министър Явор Гечев взе участие в официалната церемония по откриването на академичната 2013-2014 година в Аграрния университет в Пловдив. Той лично поздрави студентите и преподавателите, като изтъкна качеството на аграрното образование в България.

 

„Висшето аграрно образование има традиции у нас, тук в този университет се подготвят отлични специалисти – бакалаври и магистри, които по- късно с успех се реализират в практиката. Аз съм един от тях”, заяви зам.-министър Гечев. Ресорният зам.-министър подчерта нуждата от кадри с висше аграрно образование. Развитието на земеделския сектор в страната ни зависи от наличието на квалифицирани специалисти, които да работят както в частния земеделски бизнес, така и като експерти в съответните държавни институции.

 

Явор Гечев допълни, че перспективите в аграрния сектор са тясно свързани и с успешното оползотворяване на еврофинансирането по Програмата за развитие на селските райони. Зам.-министър Гечев, възпитаник на Аграрния университет в Пловдив, увери студентите, че са направили добър избор за своето бъдеще, тъй като земеделието е основен отрасъл на българската икономиката.


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!