Индонезия е една от страните, към които България проявява сериозен интерес за търговски отношения. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев по време на среща с Диан Трианшах Джани, който е съпредседател от индонезийска страна на Междуправителствената българско-индонезийска смесена комисия за сътрудничество. В срещата взе участие и Н. Пр. Бунян Саптомо, извънреден и пълномощен посланик на Република Индонезия в Република България.

 

„България е стратегическо място за инвестиции в Европа, тъй като данъците в страната ни са ниски и разполагаме с добре образована работна ръка,” заяви зам.-министър Гечев. Той представи пред г-н Диан Трианшах Джани някои от възможните сфери за сътрудничество между двете страни. В сектор земеделие и храни България може да предложи земеделска продукция, които са характерни за по-студените климатични зони и не могат да виреят в Индонезия.

 

Азиатската страна пък може да предостави на родния пазар висококачествен ориз и традиционни за тропиците плодове. Друга потенциална област за сътрудничество е производството на вино. Зам.-министърът и представителите от Индонезия се договориха следващата среща на Междуправителствената българско-индонезийска смесена комисия за сътрудничество да се проведе в азиатската държава, не по-късно от месец март 2014 г.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!