Светът на агротехнологиите става все по-богат и интересен. Вече ви представихме разработката на IBM и ползите от блокчейна. Днес ще разгледаме още няколко проекта, които получиха реализацията си през 2018 г., пише изданието agriculture.com.

7 ключови агротехнологии през 2018 г.


The Climate Corporation и Farmers Mutual Hail

Компаниите Farmers Mutual Hail (FMH) и The Climate Corporation събраха данни за сеитбата и жътвата на реколтата с цел съставянето на доклад. В системата на FHM може да се влезе с помощта на акаунт FieldView. При използването на системата не е необходимо да се въвеждат ръчно данни.

В бъдеще компаниите планират да се заемат със създаването на инструмент за управление на рисковете в земеделието.

Farmers Edge

Целта на създаването на програмата Health Change Maps and Notifications е да ускори вземането на решения в случай на проблем с реколтата. Тя може автоматично да сканира спътникови изображения и да уведомява фермерите за такива промени на нивата като:

-    Поява на вредители и болести;
-    Дефицит на хранителни вещества;
-    Неблагоприятни климатични условия;
-    Пропуск при внасянето на пестициди или торове;
-    Проблеми в работата на техниката;
-    Суша.

Компанията има за цел да създаде над 90 цифрови агрономически инструменти за повишаване на реколтата и ефективното вземане на решения. За да бъдат предприемани своевременни и правилни стъпки, фермерът има нужда от:

-    Точна прогноза за времето;
-    Способност да събира и интегрира детайлни полеви данни;
-    Бърза обработка на данните чрез машинно обучение.

Интерактивна карта на земеделските земи по света

Платформата Crop Marketing Support от Farmers Business Network 

След пускането на платформата Commodity Crop Marketing Farmers Business Network продължават да радват фермерите с нови продукти. Така продуктовото фолио вече включва FBN Cash Grain Management, FBM Market Intelligence, FBN Brokerage и FBN Cash Contracts.Целта на разработчиците на платформата е да се създаде мрежа от активни консултанти за оказване на пълен набор от услуги в сферата на консултациите.

По думите на Девин Ламерс, шеф на FBN Commodity Crop Marketing, предлаганите консултации не са пасивна информация за четене. Тя идва от реални хора, на които може да се позвъни и с които може да се организира среща. Консултантите са способни да помогнат за определяне на маркетинговите цели и с разработването на планове за осъществяването им.

Plant Tattoos

Патрик Шнейбъл, агроном и шеф на Plant Sciences Institute, разработи евтини датчици от графен за растения. Сензорът изчислява времето, необходимо на водата, за да се придвижи от корените до долните и горните листа. Датчикът подхожда за два сорта царевица и дава достъп на фермерите и учените до уникален тип данни.