Провеждането на безплатни консултации за фермерите продължава и през последния месец на годината. Предпразнично, списъкът е по-кратък от обикновено, а изнесените приемни по места, дати и часове може да видите ТУК.

Слушайте в AgriПодкаст: Ще оправим ли БАБХ, ако я пратим на Луната?

Експерти от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще бъдат на разположение на стопаните в 13 населени места от следните области – Видин, Враца, Пазарджик, София, Търговище и Хасково.

От тях може да научите какви са възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), както и задължителните изисквания, които трябва да спазвате като земеделски стопани по схемите за директни плащания.

Експертите на териториалните областни офиси консултират на място, а за повече информация ги потърсете на посочените телефони за връзка в индикативния график.

Ако пък сте решили да кандидатствате по вече отворените приеми на подмярка 6.1 за млади фермери и подмярка 6.3 за малки стопанства, сега е моментът да научите повече. Освен със съвети от НССЗ могат да ви помогнат в изготвянето на бизнес план по подмярка 6.3, но не и по подмярка 6.1.