През лятото се пие най-вече бяло вино, червено почти не се консумира. От няколко години обаче пазарът е луд за розе. Това обясни Димитър Николов, винен експерт пред БГНес. 
 
„Аз си спомням преди време, ако бяло и червено вино си деляха по 47-48% пазарен дял, то за розето оставаха около 2%. Сега обаче то обхваща около 15-20% пазарен дял. Пазарът е луд за розе“, разказа той.
 
Експертът е категоричен, че българските вина са едни от най-хубавите. 
 
„Те са най-хубави, защото климатът при нас е добър, а и почвите са добри. Всички предпоставки за много добра винена продукция са налице. Проблемът е, че не може да ги продаваме добре навън и затова никой не знае за тях”, категоричен е Николов.
 
Специалистът сподели още, че от около десет, а може би и повече, години у нас има сайтове за продажба на вино, които все повече започват да печелят почитатели. 
 
„Това, което съм направил е онлайн селекция, в която хората няма нужда да избират. Ние сме избрали най-доброто за тях. Акцентът най-вече пада върху българските реколти, като показваме най-вече малки изби, малки производители, с прекрасни вина, спечелили отличия, но които нямат възможност да се покажат и да презентират с широка дистрибуция“, каза Димитър Николов.