Представяме ви първа част от няколко риалити видео клипа от започналия вчера в Пловдив Национален аграрен семинар, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите ( НАЗ ).

 

На събитието присъстваха над 250 земеделци от цялата страна, както и редица официални гости - министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, зам.министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, Председателят на Парламентарната комисия по земеделие и гори - Десислава Танева, Председателят на Селскостопанска Академия - проф. Петър Славейков , Зам.Директора на Държавен Фонд Земеделие - Свилен Костов и редица други.

 

В първия видео-клип може да видите речта на Председателя на НАЗ - Ангел Вукодинов, по време на официалното откриване на семинара :

ВИДЕО : Ангел Вукодинов - реч при откриването :

Ангел Вукодинов - НАЗ

 

В следващия клип се вижда как Министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов остана обиден, след като по време на старта на неговата презентация в рамките на II - я Национален семинар на НАЗ, беше прекъснат и получи диск от организаторите, съдържащ списък с всички неизпълнени обещания от началото на мандата му. Министъра даже попита присъстващите дали искат да изслушат презентацията му, защото той е дошъл по тяхна покана и настояване, а не по своя воля, след като вчера до късно е бил на заседание на Съвета на министрите по земеделие и рибарство в Брюксел. Все пак Найденов изнесе презентацията си, която съдържаше редица нови данни за размера на различните земеделски субсидии в новия програмен период 2014-2020 г.

 

ВИДЕО - Мирослав Найденов - част 1 ( фалстарт ) :

Мирослав Найденов - семинар НАЗ

 

В следващото видео може да видите презентация на министър Мирослав Найденов за бъдещите нива на субсидиите и бъдещето на Общата селскостопанска политика ( ОСП ) в програмния период 2014-2020 г.  Възможно е стартиране на новата ОСП, не през 2014, а през 2015-а година, заяви Найденов.

 

ВИДЕО - Мирослав Найденов - новите субсидии и ОСП - 2014 - 2020 - част 2 :

Мирослав Найденов - ОСП

 

Изказване на заместник министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров, по време на откриването на Националния аграрен семинар на НАЗ в Пловдив. Той изрази надежда, че компенсациите за пропадналите от измръзване площи с рапица могат да бъдат не 20% , а да достигнат до 50-60%.

 

ВИДЕО : Презентация на зам.министър Цветан Димитров - Компенсациите за рапица могат да стигнат 50-60%:

Цветан Димитров - презентация на семинара на НАЗ
 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!