Само ден остава до провеждането на животновъдния семинар на Фермер.БГ „Предизвикателства и бъдеще пред животновъдните ферми в България – възможности за подпомагане, тенденции на пазари и иновативни технологии за отглеждане". 
 
Събитието ще се проведе на 3 декември в хотел Национал Палас Сливен с генералното спонсорство на HL TopMix. 
 
Регистрацията на участниците в семинара ще започне от 8.30 часа. 
 
Началото на семинара е насрочено за 10,00 часа
 
Лектори на форума ще бъдат д-р Златка Възелова, директор на Дирекция Животновъдство в МЗХ, д-р Силвия Василева, началник отдел „Животновъдство и генетични ресурси” в дирекция Животновъдств, МЗХ. Те ще представят политики и конкретни мерки за подпомагане на животновъдния сектор. 
 
Анализ на пазарите и устойчиви модели за изграждане на ферми, ще представи Николай Вълканов от ИнтелиАгро. 
 
В условията на новите схеми за субсидиране на животните под селекционен контрол, ще участва и проф. Васил Николов от ИАСРЖ с лекция на тема Правилната селекция – гаранция за изграждане на устойчива животновъдна ферма. 
 
Интересна ще бъде и темата за биоживотновъдството и стъпките по сертификация на животновъдна ферма на биоживотновъда от Дивата Ферма Благовеста Василиева. 
 
В семинара ще участват и топ ексерти в областта на хранене на животните, изграждане и оборудване на животновъдни ферми, както и фирми, които ще разкажат как да оптимизираме разходите в животновъдните стопанства чрез работа с високотехнологични машини. На форума ще има и лектори от Германия, сред които съветника на министъра на земеделието на България д-р Хинрих Майер-Жерболе. 
 
Експерти по европейско финансиране от консултантската компания Сибола ще представят възможностите за модернизация на фермите и затваряне на производствения цикъл  по новата ПРСР 2014-2020. 
 
За повече информация относно семинара: 0878 24 25 87
 

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!