Правителството осигури 4.5 млн. лв. за заплати на работници и служители от Напоителни системи, които днес отново излязоха на протест. Протестиращите посрещнаха министрите от служебния кабинет пред Министерски съвет, където се провежда редовно заседание на МС.

 

Малко след началото на заседанието стана ясно, че правителството ще гласува сума в размер на 4.5 млн. лв. именно за заплати. Напоителни системи е декапитализирано и на практика е във фалит. Над 3 млн. лв. са забавените трудови възнаграждения и осигуровки.

 

По думите на министъра на земеделието и храните Васил Грудев забавените заплати на работниците в дружеството ще бъдат изплатени с осигурените средства. По думите на Грудев, обаче, това е краткосрочно решение по сериозния казус Напоителни системи.

 

„Ние изпълняваме ангажимента си към служителите на Напоителни системи те да бъдат обезпечени с финансови средства за заплати. Благодаря на колегите, че въпреки че те не бяха получавали заплатите си, продължаваха да изпълняват абсолютно съвестно задълженията си и дори в тези тежки климатични условия“, заяви министърът.

 

Васил Грудев беше категоричен, че предстои да бъдат проверени разходите на дружеството за предходните три години.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!