Сред най-важни в този момент са въпросите, свързани с настоящата кампания по изплащане на директните плащания за 2016 г., както и нормалното протичане на кампанията по директните плащания 2017 г., която стартира в началото на март. Това каза председателят на Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ), след среща със земеделския министър Христо Бозуков.
 
„От изключително значение е също така да не се нарушава разглеждането на проекти от Държавен фонд „Земеделие“ по направените досега приеми“, коментира още Върбанов.
 
След срещата стана ясно още, че всички поканени експерти от МЗХ ще бъдат командировани и ще присъстват на Петата Национална среща на земеделските производители, като проф. д-р Христо Бозуков също  бе поканен да участва в юбилейното издание на най-големия земеделски форум у нас. 
 
Очакванията са в срещата да се включи и зам.–министърът, който ще отговаря за европейските фондове в земеделието – доц. Светла Янчева. 
 
„От думите на министър Бозуков стана ясно, че досегашния директор на ДФ „Земеделие“ по това време все още ще бъде изпълняващ длъжността и няма да има решение на Управителния съвет за освобождаването му, така че е възможно неговото присъствие, както и на неговия екип.“, каза Венцислав Върбанов сред разговорите в аграрното министерство.
 
По време на Националната среща, новото ръководство на МЗХ ще бъде запознато с проблемите на земеделските производители и текущите задачи в аграрния сектор, които са изключително важни, за да продължи безпроблемно работата в сектора.