Медът от кориандър е един от сравнително екзотичните видове за нашите ширини, въпреки че в България не липсват насаждения от това растение, установи репортерска проверка. 
 
 
Разнообразието изобщо не свършва дотук, а медът от лавандула не би изненадал никой, който се интересува от маслодайните култури. Кленовият мед пък се получава на няколко години в България и то рано пролетта. Често това, което купуваме от магазините или директно от производителите, е полифлоров мед – от разчни билки. Най-екзотичният вид обаче безспорно е медът от магарешки бодил.
 
 
Всъщност, производството на мед и медни продукти може да е изключително успешен бизнес и то не само в хранително-вкусовата промишленост, но и задължително в козметиката и медицината, а и къде ли още не.
 
 
България изнася мед най-често за Германия, Полша, Италия, Испания и Франция. Вътрешният пазар е основен, но за съжаление е силно свит заради нелоялната конкуренция и вноса на мед - менте от чужбина.