CAP4US

До края на май се очаква да се получи одобрение по първото искане за изменение на Стратегическия план, след което се ангажираме да разработим насоки, които да определят условията за изпълнение на отделните интервенции. 

Откриване на БАТА АГРО

Това съобщи земеделският министър Георги Тахов при откриването на изложението БАТА АГРО в Стара Загора. "Паралелно с планираните интервенции по Стратегическия план все още е в действие и Програмата за развитие на селските райони, по която през юни ще бъдат отворени два приема – за инвестиции в земеделските стопанства и за преработка и маркетинг – подмерки 4.1 и 4.2. Общият бюджет на финансирането ще бъде в размер на над 160 млн. лева", уточни той. 

„За периода 2014 – 2020 година по Програмата за развитие на селските райони по подмярката за инвестиции в селските стопанства са сключени над  3400 договора за над 3.250 млрд. лева“, съобщи земеделският министър. 

Той заяви, че е отворен за диалог с всички браншови организации в селското стопанство, за да може да чуе проблемите в отрасъла и с общи усилия да ги разрешават.  

16-ото издание на изложението беше открито от Даниел Минев, председател на Управителния съвет на БАТА АГРО, който обяви, че за 14 години мащабът на изложението се е увеличил над 2 пъти. 

„БАТА АГРО е професионалната платформа за среща на агробизнеса у нас, която спомага за модернизацията в българското земеделие. Тук на едно място се показват всички иновации в техниката и технологиите за земеделие през изминалата година. Могат да се видят машините в реални условия, да се направят и полеви тестове“, каза още Минев. 

Над 216 фирми участват тази година като изложители. Те ще покажат своите продукти и услуги,  разположени на над 36 000 кв.м изложбена площ

Участници в изложението са официалните вносители на световните брандове земеделска техника, десетки фирми за семена и препарати, напоителни системи, резервни части и други. 

Десетки чужди фирми участват тази година на БАТА АГРО, а с колективен щанд се включват още Аржентина, Полша и Украйна. 

„Организирането на БАТА АГРО за 14-а година показва устойчивост и възможност за развитие. Община Стара Загора винаги ще подкрепя това събитие“, каза зам.-кметът на Стара Загора Радостин Танев. 

Гости на събитието бяха още Ива Радева, областен управител на Стара Загора, посланикът на Аржентина, доц. Деян Стратев, зам.-министър на земеделието , Димитър Горов, зам.-изпълнителен директор на ДФЗ, Костадин Костадинов – председател на УС на Българска аграрна камара, Илия Проданов – председател на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите, ръководителите на Аграрния университет в Пловдив и Тракийския университет в Стара Загора, както и зам.-председателя на Селскостопанска академия. 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg  

CAP4US