Европейските фючърси на пшеница нарастнаха на Европейските пазари вчера, след подема в търсенето на зърно за експорт, но цената остава все пак ограничена от липсата на посока от американските пазари, които бяха затворени заради Деня на независимостта.


Фючърсите на мелничарската пшеница на Парижкия пазар се покачи с  0.77% на 196.25 евро. Това е преминаване от едно-годишно дъно, което бе 192.50 евро до настоящите нива на пшеницата от 196-197 евро. Последните най-ниски нива при цената на европейската пшеница предизвика серия от големи експортни покупки от страни вносителки като Китай, Египет и др.
 

Възстановяването на цените на пшеницата е неизбежно, заявиха анализатори на Комерцбанк. Според тях търсенето в традиционните страни - вносители на зърно е прекалено голямо, за да останат цените на зърното на скорошните ценови дъна.

 

Европейският съюз в четвъртък вдигна прогнозите си за пшеница тази година. Отделно от това ООН  увеличи перспективите си за световната производството на пшеница и царевица, и прогнозира по-ниски и по-стабилни цени за зърнената реколта 2013.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!