На 3 юли, петък, са планирани теренни проверки по схемите за обвързано подпомагане на зеленчукопроизводители в област Пазарджик, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Мярка COVID-19: Ще се плаща абсолютна сума за категория стопанство

Инспекцията на място ще се извърши от зам.-изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Иван Капитанов и експерти от „Технически инспекторат” на ДФЗ.

Контролът стартира с посещения на място на декларираните площи по схемите за обвързано подпомагане за зеленчуци оранжерийно производство. При ревизиите се измерва размерът на парцелите и се констатира наличието на заявените за подпомогне култури, обясниха процедурата от Фонда.

Проверката ще следи и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да гарантират получаването на добиви.

Подаването на документи по обвързана подкрепа се изтегля с месец

Теренните проверки по Кампания 2020 стартираха по-рано тази година – 18 юни. Контролът на място по подадените заявления за директни плащания според някои стопани е твърде ранен за отчитането на определени култури, тъй като тази година на много места в страната мероприятията в стопанствата закъсняха заради времето. Други пък приветстват проверките като най-сигурния начин да се отсеят недобросъвестните производители от реалните такива.
 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Отпадналите от НР2 землища - с по 25 евро/ха за следващите две години

Министерството: Зелените цели ще са специфични за всяка държава членка

Колко субсидии получиха стопаните за Кампания 2019?