Не е тайна, че потребителите харесват сортове плодове, които имат оригинални специфики. Точно такъв сорт слива за поредна година набира популярност на френските пазари. По оценки на местните търговци през този сезон ще бъдат продадени около 700 тона Lovita - слива с формата на сърце, съобщава FreshPlaza. 

Нови сортове и продукти бяха отличени като иновативни

В края на пролетта ще стане ясно точно колко продукция ще създадат местните производители. Сезонът във Франция започна доста дъждовен и с по-високи температури от обикновеното. Сега обаче времето е хладно и сутрешните студове държат овощарите бдителни. 

Сърцевидните червеномесести сливи се продават от години добре и в Испания, и в Португалия. Европейската експанзия на сорта продължава, като се приема добре от потребителите. В зависимост от пазара всеки производител сам решава на какви обеми да заложи, дали да разширява производството, или да го намалява. 

Атрактивната форма на сливата в комбинация с месестата и вътрешност я правят търсена от крайни потребители, както и от ресторанти. Вижте още:

Биопроизводител: Мечтата ми е да имаме нулев отпадък

Цветан Цеков: Българите заслужават да получат 100% чиста храна

Кристиан - фермерът, който е очарователен кръчмар и отличен търговец