Ще подкрепим българския и алжирския бизнес да реализира всички съвместни проекти като разкрием Служба по търговско-икономическите въпроси към Посолството на България в Алжир. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество. Министър Стойнев бе категоричен, че страната ни ще разшири сътрудничеството си с Алжир в духа на съществуващите от десетилетия традиционно добри връзки.

 

С цел интензифициране на стокообмена и инвестициите между двете държави сътрудничеството трябва да бъде възстановено и поддържано, допълни той. Търговският представител на България в Алжир ще улесни сътрудничеството между представителите на бизнеса от двете страни, подчерта Стойнев. “Можете да разчитате на нашето съдействие при осъществяване на контракти и реализиране на съвместни инициативи и проекти", категоричен бе той пред представителите на алжирския бизнес.

 

По думите на Стойнев селското стопанство е сред сферите със сериозен потенциал за реализиране на съвместен бизнес между България и Алжир. "Ще насърчим износа на български продукти за Алжир, които имат висок потенциал за реализация на алжирския пазар", каза още той. Алжир проявява интерес към български земеделски продукти като овче и говеждо месо, мляко и млечни продукти, семена и посадъчен материал, както и към опита ни в областта на земеделието.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!