МЗХ трябва да изпрати новия вариант на ПРСР 2014-2020 до 18-и декември. Това заяви Таня Дъбнишка, експерт по евро проекти към Асоциация на земеделските производители в България. Дъбнишка взе участие в седмата тематична работна група по разработването на новата ПРСР, която се състоя във вторник тази седмица.

 

По време на срещата са били представени забележките, които е отстранило служебното министерство. ''Това, което обяви министър Десислава Танева и зам.-министър Васил Грудев, който отговаря за самата Програма, е, че в първото тримесечие на 2015г. ще стартира мярка 4.1. ''Инвестиции във физически активи'', тя е наследница на мярка 121 ''Модернизация на земеделските стопанства'', посочи Таня Дъбнишка.

 

По думите й МЗХ не е стартирало информационна кампания, тъй като все още няма финален вариант, а само обща рамка, с която са запознати голяма част от земеделските производители. ''Министрите правят изявления, излиза информация в много медии, знае се, че този вариант на ПРСР 2014-2020 ще бъде изпратен в Брюксел. Също така, че първото тримесечие на годината ще отворят мярка 4.1. , второто тримесечие ще отворят мярката за млад фермер», посочи Таня Дъбнишка. Тя информира, че от 4 до 6 Февруари Асоциация на земеделските производители в България ще проведе националния си семинар. ''Форумът е много голям, посещава се от над 400 собственици на земеделски стопанства, животновъдни обекти, преработвателни, търговци. Ще присъстват и министри, зам.-министри. Ние сме настроени оптимистично, че много от въпросите, които имаме, МЗХ ще е наваксало с работата и ще имаме отговори'', добави експертът.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!